4.8.2008

Kirjarinkka: Hyvää matkaa

Maarit Huovinen (toim.):
Hyvää matkaa

"Matkustajan terveysriskit vaihtelevat suuresti kohdemaasta riippuen. Ajantasaisen tidon avulla voit vaikuttaa matkan onnistumiseen."

Hyvää matkaa on matkailijan terveysopas kaikkialle maailmaan. Opas perustuu Kansanterveyslaitoksen ja Duodecimin terveydenhuollon ammattilaisille tuottamaan materiaaliin.

Tavallisen reissaajan ei tarvitse kuitenkaan säikähtää - kaikenlainen lääkärilatina on ymmärretty jättää pois. Kirja on selkeä ja nopealukuinen tietopaketti, joka jokaisen etenkin omatoimisesti maailmalla liikkuvan kannattaa vähintäänkin vilkaista läpi ennen repun pakkaamista.

Matkailijan terveysriskit käydään läpi kaikki reissun vaiheet valmisteluvaiheesta paikan päälle huomioiden. Mm. turistiripuli, eläinten puremat, tartuntataudit ja rokotusasiat käsitellään erittäin kattavasti. Oppaassa on paljon hyödyllistä tietoa myös haasteellisempiin olosuhteisiin matkustavalle vuoristotauti, malaria ja dengue-kuume mukaan lukien.

EHIC-kortin myötä kirjan ohjeet vakuutuksista ja E-lomakkeista ovat vuoden 2002 jälkeen jo vanhentuneet. Myös maittaiset rokotussuositukset kannattaa aina tarkistaa erikseen KTL:n sivuilta, mutta muilta osin oppaan tietosisältö on aivan yhtä ajankohtaista nyt kuin julkaisuhetkelläkin.

Hyvää matkaa toim. lääketieteen toimittaja Maarit Huovinen
Duodecim 2002. 144 sivua.
ISBN 951-656-807-6
Saatavilla apteekeista sekä mm. Suomen Punaisen Ristin verkkokaupasta.
.

Ei kommentteja: