22.7.2008

Kirjarinkka: 1000 Places To See Before You Die

Ensimmäinen kirjarinkan opuksista olkoon Patricia Schultzin 1000 Places To See Before You Die.

Mukava selailukirja, joka antaa ideoita ja inspiraatiota reissaajille.

Mukaan valikoituneista paikoista voi tietenkin jokainen olla omaa mieltään, kuten myös siitä, kuinka paljon tilaa kullekin maanosalle tai maalle on kirjassa omistettu.

Vaikka kirja antaakin matkaopastyyliin yöpymis- ja ravintolavinkkejä ja käytännön ohjeita, ovat kunkin kaupungin tai nähtävyyden osuudet niin suppeita, että tätä opasta ei ole tarkoitettu matkalle mukaan. Opuksen kokokin sen jo estää - sivuja on lähes tuhat.

Nojatuolimatkailuun ja ennen reissua luettavaksi matkakuumeen nostattajaksi 1000 Places To See Before You Die sopii mainiosti ja se sisältää historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle matkaajalle paljon faktatietoa. Kirjaan on mukava rastitella jo nähtyjä paikkoja, mutta harmittamaanhan siinä jää, että monenmonta omaa lempipaikkaa puuttuu.

Plussaa hyvistä lähdetiedoista ja nettiosoitteista, miinusta ankeahkosta kuvituksesta. Suomenkielisen laitoksen englanniksi jätetty nimi hieman kummastuttaa myös, mutta toisaalta kirja nyt on muutenkin aika jenkkihenkinen, joten siinä suhteessa nimi seuraa loogista linjaa.

Alkuperäisteoksen ilmestyttyä vuonna 2003 sarja on saanut säännöllistä täydennystä eri maa- ja kieliversioina, palapeleinä, muistikirjoina ja kalentereina.

Patricia Schultz: 1000 Places To See Before You Die. Tandem Verlag 2007
946 s. Pehmeäkantinen, mustavalkokuvitus.

ISBN 978-3-8331-3422-7 (suomenkielinen laitos)
.

Ei kommentteja: