26.8.2008

Frankfurt-Hahn on kaukana Frankfurtista

Jos kaverisi kertoo olevansa lähdössä Frankfurtiin, kannattaa ensimmäisenä tarkistaa, minkä lentoyhtiön koneella matkaan ollaan aikomassa... Nimittäin Ryanairin Frankfurt on jotain aivan muuta kuin muiden näkemys asiasiasta.

Halpalentoyhtiöillä matkustaessa vitsauksena ovat usein pienet ja syrjäiset kentät, joilta mihinkään suurempaan kaupunkiin pääsy vaatii parinkin tunnin juna- tai bussimatkat. Nämä periferiakentät ovat kuitenkin suosittuja, sillä niiden käyttö on lentoyhtiöille helpompaa ja halvempaa kuin suurempien metropolikenttien. Niihin liikennöimällä kuluttajien lippuhinnatkin pysyvät matalampina, joten sinänsä asiassa ei ole mitään valittamista, kunhan ei hämmästy, kun reissun kokonaishinta nouseekin bussi- tai junakulujen myötä.

Tunnetuin keskellä-ei-mitään-kentistä lienee Hahnin kenttä Frankfurt-Hahn, jolla ei itse asiassa ole yhtään mitään tekemistä Frankfurt am Mainin kaupungin kanssa. Lentoaseman nimeämisen sanotaan olevan Ryanairin legendaarisen nokkamiehen Michael O´Learyn summittaisen karttatuntemuksen tulosta. Näyttäähän se 126 kilometrin matka kentän ja Frankfurtin kaupungin välillä lyhyeltä, jos kartan mittakaava on riittävän suuri...

Bussimatka Hahnin kentältä Frankfurtin keskustaan vie tunnin ja kolme varttia. Frankfurtin varsinaiselle lentoasemalle Hahnista pääsee puolessatoista tunnissa. Jos siis matkaohjelmaan kuuluu siirtymä jatkolennolle kentältä toiselle, on väliin varattava reilusti siirtymäaikaa. Bussimatka ja check-in huomioiden neljä tuntia Hahn-Frankfurt -välille taitaa olla minimi ja sekin vain, jos bussiaikataulut osuvat juuri nappiin. Viisi tuntia lentojen väliin on rennompi ratkaisu ja jättää vielä hieman väljyyttä myöhästymistenkin varalle.

Hahnin kentän bussireitit ja aikataulut löytyvät täältä: Getting there - By Bus

Hahn-Frankfurt -välin lippuhinta on tällä hetkellä 12€ aikuisilta ja 6€ lapsilta. Hahnin bussien pysäkki Frankfurtin päärautatieasemalla on hieman syrjässä aseman edestä katsottuna takavasemmalla, vuokra-autojen parkkipaikan takana!
.

Ei kommentteja: